keja part 2

bismillah



bila kerja ape yg best dan x best?kat sini aku senaraikan 10 perkara best dan x best ttg kerja.Ini berdasarkan selama 2 mnggu aku berpraktikal.


best;

1.x yah g kelas
2.x yah pk lab bile,exam bile,esemen bila
3.x yah cuak ngn final exam
4.x ade meeting tiap2 malam..=p
5.x perlu nk pikir tutorial dh siap blom
6.x yah pikir note dh print ke blom
7.x memerlukan perhatian yang hebat di dalam kelas
8.x perlu nk lalu kat depan hb3 tiap2 ari ..aku kan pemalu nk lalu kat hostel2 pompuan nieh.
9.x payah nk pk2 suruk muka bila selisih ngn org yg kita x suka
10.x perlu nk STADI

x best;

1.untuk shift pg macam aku,kene bagun awal pg seawal jam 5 pg!
2.terkejar-kejar waktu kalo yg nek public transport cm aku.
3.berkira-kira budjet nk beli makana+minyak+tol
4.tdo awal,jam 11 dh tutup lampu..
5.x de sukan futsal bersama teman
6.tiada lagi mapley di p9 bersama budak2 aku
7.tiada lagi meeting2 yang kekadang mnjadi tali ukhuwah antara aku ngn bdak2 sengal tuh
8.kena pikir baju kerja+gosok
9.Kene pakai FORMAL..kalo yg macam aku kat hotel nieh,kena pakai coat,tali leher,sluar slack,kemeja putih...tp nie smua hotel punya
10.Kene MARAH ngn bos!


-sekian.

p/s:keja aku sgt boring.taktau nk buat report ape!

9 comments:

naskin said...

salam..

ade lagi 2 kebaikan. dpt main fb dan update blog hari2. lol :P

mecHANISm said...

ala time study pn leh men fb hari2 ape..

izzahmeor said...

salam..

izzah nak tambah lagi satu yg best:
dapat driver sendiri dengan kadar yg sgt murah...
kan? :D

Anonymous said...

ain:hahaha..itu kerja yg sbenarnya tuh..hehe

bun:ko diam!!..

izzah:betul3...hehe..tp penat sket ah..kekadang drebar tu x on time...nk pecat..x leh..=p


-fakhru

lela said...

kena pikir baju kerja + gosok -- heheheh...belajar2 la dari skrg :P

sabar2...pape pun slamat bpraktikal! :)

buzzy said...

meh aku tolong bg idea pasal repot ko...nak?hehehehe

Anonymous said...

lela: ahaha..sy sedang mncuba makcik!

zaini:nak2!!!!


-fakhru

Blogger Ini Tidak Mahu Dikenali said...

aku tunggu kau update cerita lumba kuda bla bla bla tu dulu...bila nak sambung???

Anonymous said...

ahahaha...cite lumba kuda tuh ..aku pon dh taktau cmne nk update..hahaha..ade gak yg follow cte ngarut tuh..nnti ah..aku update..

-fakhru