Dush~!

bismillah~


smalam adik aku gie mesir ,katanya nk blaja smpai jadi doktor..katanya lagi x nak balik dalam masa 6 tahun dan katanya lagi nk stadi betul2 dan rajin2...

smalam akak aku hanta adik aku gie KLIA jugak,muka akak aku ceria..senyum jerk sepnjang berada disana..akak sempat lagi "gado2" kat klia..

smalam mak ngan bapak aku ikut sekali adik aku gie mesir..kata mak ngan bapak aku dia nk lawat sepupu aku skali..kata mak ngan bapak aku lagi derang nk teman adik aku...

smalam lepas adik aku check in;
akak aku tetibe nangis..air mata die tetibe mengalir..kata akak aku,die tgk adik aku macam x suka gie sana...kata akak aku lagi die macam x nak amek medic...

smalam masa tgk akak aku nagis..aku kata dlm hati yg sbenarnya akak aku akan rindu adik aku..kata aku lagi dlm hati ,yg x de org akan kaco akak aku lagi sbb aku terlalu baik utk kaco dia...kata aku lagi dlm hati yg aku mmg x kan jumpa dia dlm masa yang lama..dan..aku tdk berkata2 lagi...bila tgk akak air mata akak aku..aku pon jadi sebak..tapi aku x nangis..sbb aku macho!~..

aku mmg x leh tgk akak aku nangis sebenarnya,dulu..masa kecik2 masa mak bapak aku gie haji..aku x nangis..tapi bila akak aku nangis..aku pon nangis sbb aku rase kesian...




sekarang??

aku tgh dalam keadaan x tenteram bukan kerana adek aku bukan kerana akak aku dan bukan kerana mak bapak aku gie mesir tapi sbb....................................


wallahua'lam

7 comments:

marsteello said...

sedihnye.
aku xpernah ade kakak (dan rasenye takkan ade) so xrase sgt perasaan ko.

tp kalaulah ko sedih sbb rindu,aku doakan ianya akan hilang jua kerna kemajuan yg ada skrg membolehkan perhubungan dgn pantas dan jitu.

oh btw,in case u donno,mase nak fly pon aku berazam xnak balik sampai genap 6 tahun...[kisah muda2] ;)

mecHANISm said...

ngehehe

aru...kalo aku g fly ko sedih tak??
hik hik

Mohd Fakhrurazi Mohd Yusuff said...

weh2..kan aku dh ckp..bile plak aku sedih adik aku fly??kowang nieh x memhami tulisan betul la~~..huhu..

mr barbie said...

[xmemperdulikkan komen aru]

xpelah sahabatku aru..
lepasni kire ko agak lali la kalo ade org2 istimewa ko nak fly..
miahahaha

imean akak ko pergi haji ke,abg ko pergi honeymoon ke,ayah mak ko pergi umrah ke...

Mohd Fakhrurazi Mohd Yusuff said...

hahaha..adeih,mandai2 jerk ko marwan..aku ttp bersabar dek perngai mu..:)

mr barbie said...

kamu mmg sahabatku wahai fakhru.
[sebenarnye 5 minit lepas aku tulis aku rase menyesal..thnx kerna memaafkan]

z*hr*h said...

mr barbie?ya aww~
waha..jangan la nages fakru.. tak mantap aa laki nanges.. kuikui..